Pagina's

donderdag 20 mei 2010

DIY: home made brushguards

Niet iedereen mag bestellen. Niet iedereen heeft er veel geld voor over. De Brushguards. Hoesjes voor om je kwasten die de laatste tijd erg in trek zijn. Maar je kan ze ook heel easy zelf maken! Dus heb je niks te doen komende zondagmiddag of een creatieve bui? Pak die spullen en voorzie jouw kwasten van een Home made brushguard!


Benodigdheden:
  • Ducktape
  • Een schaar
  • Make-up kwast
Stap 1: knip 2 gelijke stukken ducktape. Voor een blushkwast is deze grote genoeg.
Stap 2: Plak de 2 stukken op elkaar. Probeer dit zo netjes mogelijk te doen, op mijn foto's van het resultaat zie je wat luchtbellen ertussen, maar dat is moeilijk te vermijden. Het is een precies werkje en verprutsen mag: dan begin je gewoon op nieuw. Het hoeft natuurlijk niet per se netjes, want niet iedereen zal je kwasten zien.

Stap 3: Wikkel de tape strak om de houder. Is de houder veel kleiner dan de kwast (zoals bij deze blushkwast)? Dan wikkel je hem er ietsjes losser omheen, zodat hij goed om de kwast past.
Stap 4: Knip nog een klein randje ducktape af en plak dat op het uiteinde van de tape om de kwast, om het 'rondje' vast te maken.
Gefeliciteerd, het is je gelukt! Je hebt een helemaal eigen brushguard gemaakt! :)
De Brushguard van tape geeft je kwast bescherming, kan je kwast op zijn kop laten staan - wat handig is voor het drogen van je kwasten - en geeft je voldoening voor je eigen creatieve brein! Als je de doorzichtige guards niet mooi vind, kun je er nog papier omheen doen om te versieren. Mijn manier is afgeleid van het filmpje van MakeupOnABudget. Mijn versie is iets anders: in plaats van de tape dubbel te vouwen, doe ik 2 stukken op elkaar. Waarom? Omdat dat dubbelvouwen een hel is en enorme preciezie vraagt - wat mij niet echt lukte. Dit is dus de makkelijkere manier!
 
Designed by Lena